Vaak worden de administratieve diensten van bedrijven in één locatie gecentraliseerd.  Echter, door het hoge tijdsverlies van files en een nieuwe mindset (van millenials), is er een trend richting virtuele teams op gang gekomen.  Voornamelijk millenials verwachten meer vrijheid om te kiezen waar en wanneer ze werken.

Virtuele Contact Center teams

Deze trend is niet anders voor contact centers. Het wordt steeds belangrijker om mensen op de plaats van hun keuze te laten werken.  Flexibiliteit en work-life balance staan steeds hoger op de prioriteitenlijst van werknemers.  Bovendien zorgt centralisatie voor schaarste aan mensen met de juiste skills.

Het is echter niet evident om de transformatie naar een de-centrale setup te maken.  Processen horen aangepast. En ook de toepassingen die gebruikt worden horen virtuele contact center teams te kunnen ondersteunen.

Zoals besproken in Itellezy‘s video training over Leading Virtual Teams, vraagt de organisatie van virtuele teams wat extra werk.

Vergeleken met gecentraliseerde teams, vraagt het extra planning en opvolging om mensen in virtuele teams goed te betrekken bij de doelstellingen van uw bedrijf.  Maar…als het meer tijd vraagt, waarom zou u dan willen omschakelen naar een virtuele setup?  Hieronder een paar belangrijke voordelen:

  • Betere medewerkers en talenten
  • Verschillende culturen
  • Meer diversiteit
  • Meer robuuste oplossingen

Virtuele Contact Center oplossingen

Werken uw mensen op verschillende locaties in één land, of heeft u een globale setup, uw infrastructuur hoort steeds correct opgezet te zijn.  Iedereen, in welke locatie ze ook werken, verwachten gelijkaardige beschikbaarheid en connectiveit om efficiënt te werken.

Cloud oplossingen zouals Salesforce en Amazon Connect – en Amazon Web Services in het algemeen – geven u de oplossingen om virtuele teams te ondersteunen.

Als Customer Relationship Management oplossing, zorgt Salesforce voor automatisering van sales, service en marketing teams.  Wáár de teamleden zitten is niet zo belangrijk.  Zolang ze een goede Internet verbinding hebben kunnen ze steeds efficiënt werken.

Bovendien voegt Amazon Connect hier telefoon en omnichannel functionaliteiten aan toe.  Dit laat u toe om uw contact center medewerkers overal te laten werken: van thuis, in een bijkantoor of op de hoofdzetel.  Bovendien is er een perfecte integratie met Salesforce.  De combinatie van beide oplossingen zorgt voor een functioneel en efficiënt geheel voor uw bedrijf.

Wil u graag meer informatie?  Lees dan meer op onze Diensten pagina, of vul uw gegevens in op onze Contact pagina!

 

Similar Posts